Pages

Subscribe:

onsdag 25 april 2012

Deklaration och skogsjord

Jag och barnen fick några minuter över innan vi skulle hämta mamma vid tåget så vi passade på att köpa några plantor i Sösdala blomsterhandel. Jag tycker det är viktigt att stödja lokala handlare så att inte giganterna tar över hela marknaden. Liam och Oliver fick välja varsin växt och jag valde två gräsplantor till den kommande entré-stenträdgård-tingesten som ska ersätta lagerhäggen.

Det blev inte tid över till trädgårdsarbete eftersom vi fixade deklarationen tillsammans med min far (tack pappa!). Han hade med sig ett släp fyllt med underbar jord från Skäralids urskogar. Om jag minns rätt är det flera års förmultnade bok- och allöv och jag kommer att använda en del i odlingskragarna.

Sen har det regnat också... Jag tycker det räcker med himmelsvatten nu. Nåja, det är i alla fall inte snö.

2 kommentarer:

 1. Pallkragarna kommer allt att jubla av glädje av den finfina urskogsjorden. Vilken lyxbehandling de får ;-)

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 2. Hej Staffan,
  Förlåt att jag dröjt med mitt svar på din fråga om klängväxterna till min köksträdgård! Tänkte att det var lika bra att svara här så du inte missar det:) Det är vanliga, enkla, hederliga och synnerligen lättodlade rosenbönor (blomsterbönor). Oftast är blommorna röda, men jag odlar också en sort som heter 'Czar' som får vita vackra blommor och dessutom stora, vita bönor i massor som går att torka och ha i soppan på vintern:) Se här http://cesarstradgard.blogspot.se/2011/08/vackraste-rosenbonor.html och här http://cesarstradgard.blogspot.se/2010/08/ljuva-skordetid.html.
  Ha det gott,
  Charlotta
  Cesars Trädgård

  SvaraRadera