Pages

Subscribe:

tisdag 24 april 2012

Brottning och gräsfläckar

Jag har ett kluvet förhållande till gräsmattor. Detta typiska inslag i villaträdgårdar symboliserar på något sätt både frihet och begränsning på en och samma gång. Frihet i form av yta som man kan leka på och begränsning eftersom den övriga trädgården måste ge plats åt de små stråna. Jag är uppvuxen med väldigt välskötta och täta gräsmattor då min far är grymt duktig på gräs, så det är väl rebellen i mig som säger "minimera gräset!" i min trädgård.

Det är skönt att gräva bort en del tuvor för att skapa något annat i gräsvakuumet. Men jag vill inte heller ta bort för mycket lekyta heller så nu sitter jag och funderar hur jag ska få till den prunkande känslan tillsammans med bra gräsyta. Det lutar åt öar på något sätt. Jag ska skissa lite ikväll och visa vad jag menar. Det blir inga mer definitiva avgränsningar som den till köksträdgården. Den behövdes men nu ska det bli mer känsla av "flow".

Idag har det börjat torka upp igen, så det betyder två saker:

1. Gräsklippningen är i antågande
2. Jag och bröderna Nilsson kunde brottas

Innan vi gick in så blev det några bilder på bland annat gurkplantor och vitsippor.

5 kommentarer:

 1. Vilka fina killar ni har! Gillar inte heller gräsmatta så där speciellt mycket. Min man vill helst ha en fotbollsplan och rynkar bekymrat pannan när jag naggar på kanterna för att bredda rabatterna :-)
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 2. Jag jobbar också på öar... ovaler och mandelformade gräsplättar som blir lätta att klippa och så jobbar jag på att sätta marktäckare under buskar så man inte behöver köra in gräsklipparen under buskarna. Jag vill inte heller vara utan gräsmattorna, de ger ett lugn... och en yta att härja på samtidigt som jag behöver näringen från gräsklippet till komposten och odlingarna!

  SvaraRadera
 3. Åh, jag vill ha ljummet gräs att sätta ner fossingarna i, men nu har ju vi bara en liten liten plätt:) Tyvärr så ligger min lilla rabatt i norrläge, endast ett par timmars sol varje morgon, så några exotiska växter blir det inte där.//Helen

  SvaraRadera
 4. Gräsmattor är ju viktiga som lekytor för barnen, sedan får man väl försöka fixa den prunkande känslan därefter.
  Barnens bollspel och vackra rabatter kanske inte alltid följs åt i harmoni, men det är smällar man får ta.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 5. Gräsmatta behövs som lekyta till barnen.Mina barn är utflugen och gräsmattan är minmal nu,jag gillar inte gräsklippning.Den har krympt succeksivt.Fina bilder på vårblommor och pappa med sina fina barn.
  Ha det gott med barnen

  SvaraRadera