Pages

Subscribe:

fredag 27 april 2012

Årets första ogräsrensning

Den titeln hade bara funkat på en trädgårdsblogg...

Jaha, vad har jag gjort idag? Efter jobbet åkte vi till Hässleholm för att köpa min pappas 70-årspresent. Jag tror vi har hittat den perfekta presenten. Mer om det imorgon. Det har varit riktigt skönt väder idag med temperaturer upp mot 17 grader så det var en nästintill ljummen vårkväll som välkomnade mig när jag stövlade ut i mina svarta trädgårdsbyxor.

På schemat stod frösådd av broccoli, blomkål och rädisor. Nu på våren får man uppleva många "årets-första-upplevelser", ikväll var det en humla som gjorde mig sällskap. En annan debut var ogräsrensning, eller som jag kallar det, att plocka bort felplacerade växter. Kom ihåg att jag jobbar med trädgården, inte mot den. Låter det flummigt?

Jag är inte riktigt kompis med marktäckarna i rabatterna så jag ska ta mig en funderare hur jag ska placera dem. Jag tycker även det är lite oreda bland perennerna, speciellt nu när jag håller på att anlägga en ny perennrabatt, så det kommer bli till att plocka fram spaden i helgen. Lite ommöblering i Pappas trädgård.


1 kommentar:

  1. Ja men det är ju så roligt att möblera om. När jag startade med trädgård hade jag en idé om att allt skulle hamna rätt på en gång. När jag läste i trädgårdstidningar om människor som planterade om sina perenner och, hör och häpna, sina träd tre, fyra gånger, trodde jag att de inte var kloka...nu, ett par år senare, är jag själv där. Det är ju så roligt! Som att måla en tavla.
    Ha det bäst!
    Hélena

    SvaraRadera