Pages

Subscribe:

torsdag 3 maj 2012

Inspirerad av Orienten

När jag blir intresserad av något så blir jag nördigt intresserad och suger åt mig all information jag kan komma över inom området. Min fru är den första att intyga detta. Jag tycker det är viktigt att ha kunskap i ryggen när man ger sig in i nya världar, det är nog först då som fantasin och kreativiteten kan flöda fritt. Då är det bra med hederliga böcker. Idag lånade jag nedanstående titlar för jag känner att jag inte har så bra koll på ämnena.

Det lutar mer och mer åt att trädgården kommer att bli asiatiskt inspirerad, inte nödvändigtvis strikt japansk eller kinesisk, men med en känsla av Orienten. Det är ingen slump att det blir så eftersom jag under hela mitt liv varit fascinerad av österländsk kultur och är tränad inom kampkonst och Qi Gong. Jag gör mitt bästa för att följa Buddhas väg vilket speglar sig i allt jag gör, däribland trädgården.

En viktig del i detta är dock att bibehålla den svenska stommen i trädgården. Det ska inte se ut som om jag flyttat en del av Kina till Sösdala, men jag vill försöka lämna den traditionella engelska känslan som återfinns i många svenska trädgårdar. Det är en svår balansgång.3 kommentarer:

 1. Jag är precis likadan...snöar totalt in när jag får ett intresse och läser på både på nätet och i böcker. Kan på något sätt inte få nog.
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 2. Jag ansluter mig som följare i din blogg, så jag inte missar någonting.
  Ska bli spännande att se er trädgårdsresa.)
  Min började för ett antal år sedan (ungefär 20år) Himmel vart tog dom åren vägen. Kanske att en förklaring är ett antal barn, sisådär 10St.och ett trädgårdsintresse.
  Vår trädgård blir ju kanske aldrig riktigt färdig, alltid kommer det någon ny idé.Och tur är väl det. Sitta och rulla tummarna är inget för mig :)

  Älskar trädgårdsböcker och tidningar.Vill bli inspirerad :)

  Tack för dom fina kommentarerna hos mig

  Ha det gott
  Heléne

  SvaraRadera
 3. Jag gillar det mossiga i japanska trädgårdar... påbörjade ett album om det http://pinterest.com/lindastradgard/moss/ Det ska bli spännande att se hur ni tolkar österländskt på svenska :-)

  SvaraRadera